Măsurile de protecție împotriva infecției Covid-19, ignorate de unii moldoveni

Moldovenii continuă să încalce măsurile de protecţie impuse în vederea stopării răspândirii infecţiei COVID-19 pe teritoriul ţării. Printre abaterile semnalate cel mai des, se numără neefectuarea triajului medical al angajaţilor la începutul zilei de muncă şi a termometriei vizitatorilor/clienţilor, lipsa echipamentului de protecţie sau utilizarea incorectă a acestuia, lipsa sau nerespectarea programului de igienizare a spaţiilor, lipsa avizelor la substanţe biodestructive.

Guliver/Gettyimages

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, pe parcursul săptămânii curente, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au verificat 172 de unităţi comerciale, printre care magazine alimentare, farmacii veterinare, depozite, unităţi de procesare şi de alimentaţie publică, fiind depistate 16 neconformităţi. Totodată, au fost inspectate 35 pieţe agro-alimentare, drept urmare fiind întocmite 20 procese verbale.

Reclame

Acţiuni de monitorizare a respectării măsurilor aprobate de CNESP au desfăşurat şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale Transport Auto, în raioanele Străşeni, Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Râşcani şi Soroca, o atenţie fiind acordată autobuzelor care transportă elevi. În mare parte, sunt respectate măsurile de protecţie şi prevenire a răspândirii infecţiei COVID–19.

Urmare a efectuării controalelor, în perioada 26-31 august, au fost documentate 239 de încălcări, ce vizează activitatea unităţilor de comerţ, a pieţelor comerciale, a zonelor de agrement, precum şi a lăcaşurilor de cult. Totodată, pe parcursul ultimei săptămâni, se atestă o îmbunătăţire a nivelului de respectare a măsurilor aprobate de CNESP.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.