Expiră termenul de înregistrare prealabilă la alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală anunță că în 10 zile expiră termenul de înregistrare prealabilă pentru cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau își au domiciliul în localitățile din stângă Nistrului și intenționează să voteze la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Alegătorii se pot înregistra prealabil până la data de 16 septembrie 2020 (cu 45 de zile înainte de data scrutinului). Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Reclame

Astfel, aceștia sunt invitați să completeze formularul de înregistrare online, la rubrica ”Înregistrare prealabilă” de pe pagina http://www.alegator.md sau pagina web oficială a Comisiei http://www.cec.md.

Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își au domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Procedura are drept scop estimarea numărului de cetățeni de peste hotare și din regiunea transnistreană care și-au exprimat intenția de a vota în vederea constituirii secțiilor de votare, precum și pentru a determina numărul buletinelor de vot ce le vor fi distribuite.

Radio ChișinăuCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.