Parlamentul se întrunește săptămâna asta în prima ședință de după vacanță

Parlamentul se va întruni în ședință plenară pe parcursul săptămânii curente pentru a discuta și, eventual, vota mai multe proiecte de legi aprobate săptămâna trecută la Guvern. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

Potrivit premierului, vor fi discutate amendamentele legislative legate de programul nou cu Fondul Monetar Internațional (FMI), modificarea bugetului de stat, dar și unele realocări ale mijloacelor financiare.

Reclame

Modificarea bugetului prevede suplimentarea bugetului pentru sistemul educației cu aproape 140 de milioane de lei, dintre care 105 milioane vor merge pentru salarii suplimentare pedagogilor care vor avea program extins de muncă. Restul sumei va merge pentru dotarea școlilor cu materiale de protecție antiepidemice.

De asemenea, în modificarea bugetului de stat este inclusă și acordarea suportului unic bănesc pentru pensionarii și beneficiarii de alocații sociale care primesc sub trei mii de lei. Acestora li se va acorda 900 de lei.

Tot în rectificarea bugetului se vor regăsi și unele alocații pentru unele localități din preajma Chișinăului care asigură recepționarea deșeurilor solide. „Este un angajament al municipiului față de aceste localități”, a adăugat Ion Chicu.

În afară de rectificarea bugetului de stat, în pachetul aprobat joi de Guvern sunt și alte amendamente, precum înăsprirea pedepselor pentru corupție. Pachetul mai conține și prevederi pentru sectorul agricol, precum: subvenționarea dobânzilor la credite, a impozitului funciar, a plăților fiscale aferente salariilor, moratoriul asupra controalelor fiscale.

Ion Chicu și-a exprimat speranța că toate proiectele vor fi aprobate pentru că de modul cum vor fi discutate și aprobate aceste pachete, depinde situația financiară a țării pe viitor. Premierul speră că deputații „vor manifesta responsabilitate și mai puțin populism”.Categorii:Politică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.