Prezidențiale-2020: Cum Voronin îl întărește pe Dodon

Ex-preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, refuzând să participe la alegerile prezidențiale, a întărit astfel poziția actualului șef al statului, Igor Dodon, – a declarat expertul politic şi ecologistul Ilia Trombițki.

Igor Dodon și Vladimir Voronin. Foto: adevarul.ro

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe rețelele de socializare că „Voronin, nedorind să piardă, a ales să facă un gest frumos, refuzând să participe la cursa electorală”.

Ilia Trombițki. Foto: ecopresa.md

„Poziția unor partide de stânga de a nu participa împreună cu candidații lor la alegerile prezidențiale neconstituționale ar trebui salutată. Dar apelul la boicotarea lor în condițiile în care este posibil să influențeze rezultatele prin împiedicarea accederii unor personaje odioase în turul doi este, cred, de prisos. Cred că eforturile ar trebui să fie îndreptate nu numai spre discreditarea alegerilor în sine, ci și ca să le explice susținătorilor celor de la putere, care au promis atâtea şi atâtea timp de patru ani, de ce nu merită să fie realeşi”, a remarcat expertul.

Potrivit acestuia, ar trebui aleși cei care au suferit o presiune constantă din partea regimului și au fost persecutați.

„Cu o astfel de alegere, interesul public dominant constă în dizolvarea cât mai rapidă a parlamentului și organizarea unor alegeri parlamentare corecte. În acest fel pot fi grăbite şi alegerile anticipate „, crede Trombiţki.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.