VIDEO. Visul lui Renato Usatîi, tot mai aproape de realizare

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a prezentat Comisiei Electorale Centrale listele de subscripție cu semnăturile colectate în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova în cadrul scrutinului din 1 noiembrie. În doar trei zile, grupul de inițiativă al Partidului Nostru a adunat 24.122 de semnături.

Igor Dodon și Renato Usatîi. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Usatîi a declarat că listele completate sunt niște liste muncite: „Cineva a semnat pe căruță, cineva la cort, altcineva – în stradă. Se vedea că sunt niște liste muncite. De asta vreau să le mulțumesc tuturor colegilor, cetățenilor din RM care au semnat, au semnat foarte operativ.”

Reclame

Totodată, el a subliniat că scopul principal pentru care merge în alegerile prezidențiale este dizolvarea Parlamentului și alegerea unui nou organ legislativ, lucru pe care și-l doresc toți cetățenii țării.

Odată cu listele de subscripție, pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral, Usatîi a prezentat un pachet de documente, care, printre altele, conține: declarația de avere și interese personale, certificatul de sănătate și declarația privind suspendarea, pe durata campaniei electorale, din funcția deținută.

Tot astăzi, la ora 17:00, Renato Usatîi va participa la tragerea la sorţi, proces organizat de CEC, pentru înscrierea candidaților în buletine de vot. Potrivit legii, CEC are la dispoziție 7 zile ca să examineze semnăturile și setul de acte depus pentru înregistrarea liderului Partidului Nostru în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.