Documentați pentru folosirea contractelor de muncă fictive și transport ilicit de călători

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Briceni au depistat două contracte de muncă fictive, în baza cărora, la revenirea în țară, doi conaționali erau exonerați de regimul de autoizolare pentru 14 zile. Ambele persoane au fost identificate ieri, 7 septembrie, fiind șoferii unei rute ocazionale Moldova-Polonia.

timpul.md

Către ora 05:30, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de model Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare moldovenești, în care se aflau șase pasageri. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele erau transportate ilicit, șoferul prestând servicii neautorizate de autoritățile naționale. În acest sens au fost acumulate suficiente probe care urmează să fie expediate reprezentanților ANTA pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Documentat pentru această ilegalitate este un locuitor al raionului Cimișlia, în vârstă de 37 de ani.

Reclame

Cercetările adiționale asupra actelor deținute s-a depistat și un contract de muncă, semnat de o firmă moldovenească, la care există bănuială de încheiere fictivă între angajator și persoana prezentă în PTF. Mai mult că s-au identificat un șir de greșeli și date neclare. Totodată, a fost luată decizia extinderii verificărilor și supra celui de-al doilea șofer, un chișinăuian de 26 de ani. Ca rezultat, printre documente a fost depistat încă un contract de muncă, eliberat de aceeași firmă și cu același număr de identificare.

Pe faptul celor constatate, personelor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, acestea au făcut cale întoarsă de la frontieră.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord investighează cazul în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Poliția de Frontieră intervine repetat cu solicitarea către participanții la traficul transfrontalier de a prezenta o atitudine conștiincioasă față de regulile și restricțiile impuse pe perioada de pandemie. În special, cerem transportatorilor de pasageri și colete să nu încerce vigilența polițiștilor de frontieră și să respecte acele măsuri și restricții de circulație. Orice abatere de la aceste aspecte va fi prompt investigată și sancționată conform legii.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.