Un partid politic cere demisia „imediată” a șefului ANSP, Nicolae Furtună

Mișcarea Politică UNIREA (MPU) condamnă cu vehemență declarațiile scandaloase și criminale ale lui Nicolae Furtună, șef al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). „Cerem demisia imediată a acestuia”, se spune într-un comunicat de presă al MPU publicat de Valeriu Munteanu pe Facebook.

Valeriu Munteanu. Foto: timpul.md

Nicolae Furtună, a declarat: „În toată lumea COVID a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau.”

Potrivit MPU, această declarație amintește de tezele naziste, conform cărora „nevoia ca persoanele defecte să fie împiedicate să aibă urmași la fel de defecți este o cerință a rațiunii. Va salva milioane de nefericiți de la suferințe nemeritate și va duce la îmbunătățirea sănătății în general.” (Hitler)

Sursa citată susține că Nicolae Furtună este obligat să-și retragă declarația, să adreseze scuze publice rudelor și apropiaților celor care au suferit și au fost răpuși de virusul COVID-19, după care să-și dea demisia.

O asemenea declarație este inadmisibilă și incompatibilă cu statului de funcționar și demnitar public, dar și cu noțiunea de om, în secolul XXI, notează MPU.

„Chiar și în cazul în care 100% din decese ar fi avut loc în asemenea circumstanțe, deontologia profesională, etica și bunul-simț interzic o asemenea abordare. Or, virusul a făcut victime și în rândul medicilor din prima linie de luptă cu pandemia, al politiștilor aflați la datorie, al tinerilor, care erau „povara” cui?!

Toți oamenii, fără excepție, și viața lor nu pot fi o povară, în nicio situație. Povară pentru societate sunt funcționarii, demnitarii și regimurile cleptocrate și fățarnice care mimează sau nu pot să rezolve probleme, abundă în minciuni și manipulare, fiind o frână în dezvoltarea societății.

Regimul Dodon a bătut ultimul cui în sicriul guvernării sale incompetente, arogante și cinice”, se mai spune în comunicatul MPU.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.