Ținta prezidențiabilului Andrei Năstase

Alegerile prezidenţiale, ce se vor desfăşura în data de 1 noiembrie, reprezintă un punct de cotitură pentru R. Moldova. Despre acest lucru a vorbit liderul PPDA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Andrei Năstase

„De aici pot porni toate procesele de reforme a statului nostru, de schimbare în bine a lucrurilor, de schimbare a vieţii oamenilor. Noi am ratat patru ani de zile din viaţa noastră, pentru că Igor Dodon a câştigat alegerile. Nimeni nu a răspuns pentru asta. Acum trebuie să înţelegem că avem şansa unui început, pentru că de aici pot porni alegerile anticipate, crearea unei noi componenţe a Parlamentului R. Moldova, un nou Guvern bazat pe cei mai buni oameni din ţară”, a spus liderul PPDA.

Reclame

Întrebat dacă după desfăşurarea alegerilor prezidenţiale ar putea fi declanşate alegeri parlamentare, Andrei Năstase a menţionat: „La 1 noiembrie este primul tur de scrutin, la două săptămâni distanţă ar trebui să fie al doilea tur de scrutin, învestirea…va dura până intrăm în sărbătorile de iarnă. Sunt nişte procese pe care nu le poţi provoca aşa cum şi-ar dori unii”.

Andrei Năstase a afirmat că ţinta sa în aceste alegeri este Igor Dodon. Totodată, el s-a arătat sigur că va aunge în turul II de scrutin. „Ţinta în prezidenţiale este să câştig alegerile. R. Moldova nu mai trebuie să fie supusă la experimente, este clar că în turul II unicul care poate să îl bată pe Igor Dodon sunt eu. Ajuns în turul II îi voi da o lovitură de graţie lui Dodon, iar după el şi partidului din care face parte. Dodon este ţinta mea, bineînţeles, în aceste alegeri. Mă apuc acum să mă bat cu Ţîcu, cu Sandu? Nu. Igor Dodon este un pericol pentru R. Moldova, pentru integritatea teritorială, pentru securitatea şi Independenţa noastră”, a menţionat el.

Liderul PPDA a mai spus că, cel mai probabil, actualul Guvern îşi va duce mandatul până la sfârşitul anului curent. „Să le trecem întâi cu bine aceste alegeri (n.r. prezidenţiale). Voi insista pe un prim-ministru, pentru că acest prim-ministru, cu siguranţă, va pleca, va fi demis imediat ce se vor termina alegerile prezidenţiale”, a spus el, menţionând că viitorul preşedinte al R. Moldova ar trebui să fie un bun mediator între puterile în stat.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.