Chicu: Acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere

Premierul Ion Chicu susține că actualul Parlament „trebuie dizolvat fără întârziere”. Potrivit șefului executivului, „oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate”, transmite IPN.

Ion Chicu

„Am avut prima ședință a Parlamentului. Populismul e mai grav ca virusul și seceta. Oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate. Acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere”, menționează premierul într-o postare pe Facebook.

Reclame

La primele două ședințe ale Parlamentului, care au avut loc joi și vineri, deputații au votat mai multe proiecte de legi, inclusiv rectificări la bugetul de stat, examinarea căror a stârnit discuții aprinse în sala plenului. După ce au fost înaintate în jur de 40 de amendamente, deputații de la guvernare au acuzat opoziția că face populism. La rândul său, deputații din opoziție au acuzat guvernarea că a venit cu rectificări strict electorale.

Anterior, și președintele Igor Dodon a declarat nu o dată că actualul legislativ trebuie dizolvat, pentru că nu mai reprezintă votul cetățenilor din februarie 2019. Potrivit lui, este necesar să fie identificat un mecanism, astfel încât primul decret pe care să-l semneze noul președinte după inaugurarea sa, să fie cu privire la dizolvarea Parlamentului, iar ca urmare să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.