Șansele unui nou program de asistență FMI pentru R. Moldova sunt reale, ex-premier

Şansele ca R. Moldova să aibă un program cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) sunt reale. Despre acest lucru a declarat liderul democraţilor, Pavel Filip, fost prim-ministru al R. Moldova, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

reuters.com
Pavel Filip

„Spre deosebire de alţi finanţatori, o spun în cunoştinţă de cauză, FMI este absolut depolitizat şi priveşte lucrurile strict în dimensiunea financiar-economică, ca abordare. Acest lucru nu înseamnă că nu vede şi celelalte domenii, ce trebuie să le avem în regulă. Din câte cunosc, se aşteptau să meargă la board acum recent, nu au renunţat să se vină la următorul board”, a spus Pavel Filip.

Reclame

El a mai afirmat că o reticenţă din partea FMI exista în raport cu R. Moldova. „O reticenţă din partea FMI, din câte înţeleg, este legată de unele evenimente care au loc în dimensiunea bancară din R. Moldova. Asta poate fi o problemă. Şi, în acelaşi timp, vreau să cred că şi instituţiile din R. Moldova înţeleg acest acest lucru şi dacă se avansează, se va avansa într-o direcţie corectă. Cred în bunele intenţii ale tuturor actorilor din R. Moldova”, a mai spus Pavel Filip.

Amintim că în luna septembrie Consiliul de Directori Executivi al FMI urma să discute noul program cu Republica Moldova. Valoarea viitorului program de cooperare între R. Moldova şi FMI se ridică la peste 500 de milioane de dolari şi va fi implementat pe o perioadă de 3 ani. Asistenţa financiară va fi utilizată pentru relansarea economiei şi depăşirea consecinţelor pandemiei.

TVR MoldovaCategorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.