Jaful lăsat în urmă de uriașa flotă chineză de pescuit

Cele peste 300 de nave de pescuit chineze care au sosit în largul Insulelor Galapagos în iulie au efectuat 73.000 de ore de pescuit într-o singură lună, scoțând din apă mii de tone de calamar și pește, dezvăluie o analiză realizată de grupul de conservare marină Oceana, citată de The Guardian.

Vase de pescuit în Marea Chinei de Sud. Foto: Profimedia Images

Apariția flotilei în apropierea arhipelagului care a inspirat teoria evoluției a lui Charles Darwin a provocat îngrijorare în Ecuador, dar și la nivel mondial.

Reclame

În intervalul 13 iulie – 13 august 2020, 99% dintre operațiunile de pescuit la marginea apelor arhipelagului erau derulate de nave chinezești. Flota pescuia cu precădere calamar, esențial pentru dieta unor specii aflate în pericol care trăiesc în apele insulelor, dar și specii comune, care contribuie la economia locală, se arată în raportul Oceana.

„Timp de o lună, lumea s-a minunat ce face flota enormă de pescuit a Chinei lângă Insulele Galapagos, dar acum știm”, a declarat Marla Valentine, analist pentru Oceana.

Oceana a descoperit că vasele de pescuit chinezești par să-și fi dezactivat dispozitivele de urmărire, oferind date contradictorii de identificare. Noile dovezi susțin atenționările făcute luna trecută de autoritățile din Ecuador.

În indexul pescuitului ilegal, neraportat și neregulat din 2019 (IUU), China este pe locul întâi. Flota sa, de departe cea mai mare din lume, este implicată constant în activități ilegale de pescuit.

Rezervația Marină din Galapagos este site UNESCO și acoperă peste 133.000 de kilometri pătrați în jurul insulelor. Este o oază de biodiversitate în ocean și peste 20% din speciile găzuite nu trăiesc în altă parte.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.