Separatiștii din Tiraspol continuă presiunile asupra cetățenilor din regiune

Separatiştii din Tiraspol continuă presiunile asupra cetăţenilor din regiune. În localitatea Gîsca, zonă cu regim sporit de securitate, aproape 50 de tineri, inclusiv minori, au fost reţinuţi de către oameni înarmaţi. Media afiliată administraţiei de la Tiraspol a publicat, pe 18 septembrie, un reportaj în care se spune că tinerii au organizat o petrecere deocheată şi că ar fi membrii unei organizaţii neguvernamentale. Asociaţia Promo-LEX condamnă aceste reţineri, pentru că încalcă drepturile omului, şi face un apel la încetarea presiunilor faţă de ONG-urile locale.

Statuia lui Suvorov la Tiraspol. Foto: president.gospmr.org

Tinerii au fost reţinuţi aproape 3 ore la miliţie. Asupra unora ar fi fost aplicată şi forţa fizică. Tinerilor le-au fost întocmite procese-verbale pentru că ar fi încălcat legea cu privire măsurile epidemiologice. Potrivit Asociaţiei Promo-LEX această reţinere ilegală scoate din nou la suprafaţă mai multe abuzuri ale structurilor de forţă din regiunea transnistreană.

Reclame

„Pe lângă faptul că au fost retinute un număr impunător de presoane de tineri pe de altă parte mesajul ascuns se referă la o organizaţie necomercială de la Tiraspol care a fost in atentia structurilor de la Tiraspol in ultimii 2 ani.Pe lingă încălcările ce tin de privarea ilegală de libertate a se referă la denigrarea organizaţiilor necomerciale in reportaj se mai găseşte că ei au mai obtinut anumite informaţii operative ceea c e înseamnă că reprezentanţii acestei organizaţii sunt supravegheaţi.”, a spus Pavel Cazacu, reprezentant Promo-LEX.

În reportajul propagandistic realizat se spune că petrecerea tinerilor ar fi fost obscenă. Reportajul a şi avut titlul – „Reţinere de rezonanţă: 18+ petrecere la o fermă”. Asociaţia Promo-LEX condamnă această abordare şi regretă că tinerii din stânga Nistrului devin un paravan pentru acţiunile abuzive ale administraţiei separatiste de la Tiraspol.

„Persoanele care au fost reţinute şi nu doar, persoanele care au fost mediatizate intr-o lumină proastă evident că li s-au încălcat dreptul la viaţa privată vor expedia cerir către structurile locale si chiar plângeri pentru aşi proteja onoarea şi demnitatea umană”, a declarat Pe lingă încălcările ce tin de privarea ilegală de libertate a se referă la denigrarea organizaţiilor necomerciale in reportaj se mai găseşte că ei au mai obtinut anumite informaţii operative ceea c e înseamnă că reprezentanţii acestei organizaţii sunt supravegheaţi.

Regimul de la Tiraspol a adoptat in 2018 o aşa numită lege prin care permite controlul asupra organizaţiilor necomerciale care primesc finanţare din exterior. Cu ajutorul acestei legi au fost intimidate, de-a lungul timpului, mai multe organizaţii neguvernamentale din regiune ce militează pentru respectarea drepturilor omului.

TVR MoldovaCategorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.