Viorica Dumbrăveanu: Se poate reveni la restricții drastice dacă situația nu este favorabilă

Ministerul Afacerilor Interne nu poate aplica „bâta” la infinit pentru ca cetățenii să respecte normele anti-COVID-19 în spațiul public. Declarația aparține ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care susține că măsurile restrictive pot fi reactualizate în anumite circumstanțe, notează IPN.

Viorica Dumbrăveanu

„Se poate reveni la unele restricții mai drastice în momentul în care situația epidemiologică nu este favorabilă. Aici există un șir de reguli, noi avem codurile de alertă care sunt determinate în planul de pregătire și răspundere la infecția COVID-19: codul galben, portocaliu și roșu. La fiecare cod sunt indicatori pentru declanșarea carantinei”, a declarant ministra Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Reclame

Viorica Dumbrăveanu precizează că instituirea carantinei pentru o unitate administrativ-teritorială cum este Chișinăul, practic, este imposibilă.

„Ce înseamnă carantina care a fost instituită în unele localități? Aceasta presupune limitarea accesului în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Nu este vorba doar de limitarea circulației populației, ci chiar și de accesul în unitatea administrativ-teritorială. Atâta timp cat nu avem spitalele specializate în teritoriu, și nu vorbesc doar profilul COVID, în Chișinău avem și traumatologie, avem și intervențiile chirurgicale care sunt planificate. Eu vorbesc doar din perspectiva sistemului de sănătate, instituirea carantinei la Chișinău, practic, este imposibilă”, a adăugat ministra.

Viorica Dumbrăveanu precizează că înăsprirea măsurilor nu va avea efect atâta timp cât populația nu acordă atenție recomandărilor specialiștilor din domeniu.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.