Stare de urgență în sănătate publică, din 1 octombrie

A fost instituită stare de urgenţă în sănătate publică, din 1 octombrie, pe unităţi teritorial-administrative. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică constată că situaţia epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendinţele negative majore atestate în anumite unităţi administrativ-teritoriale ale ţării.

De asemenea, au fost stabilite gradele de alertă în funcţie de indicatorii nivelului de risc. Gradul „Cod Roşu” este asimilat stării de urgenţă în sănătate publică. La fel, a fost stabilite măsurile de sănătate publică aplicabile la nivel naţional.

Reclame

Potrivit unui comunicat al Guvernului, comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire şi răspuns la infecţia cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) – Versiunea 2, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică ce vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, instituţiilor medico-sanitare, instituţiilor de prestare a serviciilor publice, instituţiilor de ordine publică, a agenţilor economici, birourilor electorale şi a secţiilor de votare vor fi coordonate în prealabil cu Comisia naţională extraordinară de sănătate publică.Categorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.