Kremlinul îndeamnă Turcia să se abțină „să toarne gaz pe foc” în confruntările din Nagorno Karabah

Kremlinul îndeamnă Turcia să se abţină „să toarne gaz pe foc” şi să acţioneze în favoarea păcii în Nagorno Karabah, o enclavă separatistă azeră în care confruntări armate între separatişti armeni şi Azerbaidjan s-au soldat, începând de duminică, cu peste 100 de morţi, relatează AFP.

eutoday.net

„Îndemnăm toate ţările, mai ales pe partenerii noştri, precum Turcia, să facă tot posibilul pentru (a se ajunge la) un armistiţiu şi la o soluţionare paşnică a conflictului”, a declarat marţi presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reclame

Încă de la începutul confruntărilor armate, duminică, în această enclavă separatistă cu populaţie majoritar armeană, Turcia – aliata Azerbaidjanului – şi-a afişat o susţinere faţă de Baku, care încearcă se reia controlul asupra Nagorno Karabah.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a îndemnat luni Armenia – care susţine enclava politic, militar şi economic – să pună capăt „ocupaţiei Nagorno Karabah” şi s-a angajat ca Ankara să rămână „alături” de Baku ”prin toate mijloacele”.

„Tot felul de declaraţii despre o susţinere sau o activitate militară oarecare nu fac, fără îndoială, decât să toarne gaz pe foc”, a denunţat Peskov.

Rusia este „în mod categoric împotriva acestui lucru”, a subliniat Peskov, care a reiterat un apel al Moscovei la ”încetarea luptelor cât mai rapid posibil”.

news.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.