OSCE: Suntem foarte îngrijorați de tensiunile care se amplifică

Misiunea OSCE urmărește îndeaproape situația legată de incidentul care a avut loc noaptea trecută în Zona de Securitate și care a avut drept consecință răpirea unui polițist moldovean de către structurile transnistrene. Într-o declarație, Misiunea precizează că este în contact cu ambele părți, dar și cu Comisia Unifactă de Control pentru a clarifica toate circumastanțele, transmite IPN.

osce.org

„Suntem foarte îngrijorați de tensiunile care se amplifică în jurul acestui caz și potențialul impact negativ asupra procesului de reglementare – și avem întrebări serioase privind protecția drepturilor omului și statul de drept în legătură cu acest incident”, a declarat șeful Misiunii, Claus Neukirch, citat într-un comunicat de presă.

În data de 7 octombrie, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, în orașul Camenca din regiunea transnistreană. Procuratura Generală a inițiat un dosar penal „pe faptul răpirii unei persoane” și „uzurpare de calități oficiale” de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei rmn. Astăzi, Alexandru Jizdan, președintele Comisiei securitate națională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, a anunțat despre răpirea a patru persoane, în total, dintre care două din Camenca, de către angajații ministerului securității de la Tiraspol. Este vorba despre un polițist, un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP) și alte două persoane despre care nu se cunoaște practic nimic.

Tiraspolul a anunțat despre eliberarea a două din cele patru persoane, reținute pentru „comiterea unei serii de infracțiuni” pe teritoriul transnistrean.

Profimedia Images

Italia mărește perioada dintre doze la vaccinurile Pfizer și Moderna de la 21 la 42 de zile

Italia extinde intervalul de timp dintre cele două doze de vaccin în cazul serurilor Moderna și Pfizer de la 21 de zile la 42, într-o încercare de a accelera campania de vaccinare într-o perioadă grea pentru sistemul sanitar. Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, mai spune că dozele refuzate și nefolosite de vaccin AstraZeneca vor… Citește mai mult ›

Dungaciu despre solicitarea Maiei Sandu de a primi vaccinuri din Rusia: un mesaj că RM este în afara spațiului european

Sociologul Dan Dungaciu critică dur întevederea președintelui Maia Sandu cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, în timpul căreia șeful statului a solicitat Rusiei ajutor în combaterea pandemiei. Dungaciu spune că mesajul transmis de Maia Sandu denotă faptul că Republica Moldova este în afara spațiului european, iar acest lucru ar putea spulbera din speranțele… Citește mai mult ›Categorii:Transnistria

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.