Chișinău: În grădinițe se redeschid grupele pentru copiii de 2-4 ani

În grădinițele din municipiul Chișinău se redeschid grupele pentru copiii de 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Comisia a decis menținerea, în municipiul Chișinău, a gradului de alertă „Cod Roșu” în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Reclame

Prin aceeași hotărâre, s-a decis purtarea obligatorie a măștilor de protecție în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ secundar general, inclusiv extrașcolar, pentru elevii claselor a V-XII-a, inclusiv la lecții. Purtarea măștii este obligatorie și pentru studenții din instituțiile de învățământ profesional tehnic, profesional tehnic secundar, profesional tehnic post-secundar și superior, la fel, și în timpul lecțiilor.

Purtarea măștilor de protecție, în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ, de toate nivelurile, este obligatorie și pentru angajații instituțiilor de învățământ și pentru persoanele străine care au dreptul de acces în aceste instituții.

Comisia a interzis organizarea evenimentelor, întrunirilor, reunirilor în grup în spații închise cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Totodată, la evenimentele organizate pentru un număr de până la 50 de persoane se vor respecta cu strictețe măsurile de sănătate publică.

Toate activitățile și evenimentele sportive (de orice gen), organizate pe teritoriul municipiul Chișinău, se vor desfășura fără suporteri și spectatori.

Comisia a mai decis să respingă solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru reluarea activităților de divertisment, bowling, cluburilor de noapte etc.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.