VIDEO. O secție de poliție a fost atacată cu artificii

Poliția franceză a lansat o investigație după ce zeci de persoane înarmate cu țevi de metal au încercat să ia cu asalt o secție de poliție din sudul Parisului, lansând întâi artificii asupra clădirii, informează Deutsche Welle.

Aproximativ 40 de persoane rămase neidentificate s-au adunat în apropierea secției din suburbia Champigny-sur-Marne cu puțin înainte de miezul nopții și au plecat o oră mai târziu, după ce au încercat în zadar să intre în clădire.

Nicio persoană nu a fost rănită și poliția nu a efectuat arestări, au anunțat oficialii poliției franceze, însă mai multe autospeciale au fost avariate și numeroase geamuri au fost sparte, la fel și ușa de sticlă a secției.

Secție atacată a treia oară în ultimii 2 ani

Incidentul din noaptea de sâmbără spre duminică a fost al treilea atac desfășurat asupra acestei secții de poliție în ultimii trei ani. Motivul atacului rămâne necunoscut.

Reclame

Atacul de sâmbătă este posibil să fi fost provocat de un incident legat de un scuter, în urma căruia cetățenii au învinuit poliția, a declarat Laurent Jeanne, primarul din Champigny. „A fost un atac organizat la care au participat aproximativ 40 de persoane… În ultimele zile situația a fost tensionată cu cetățenii dispuși să aibă un conflict cu poliția”, a spus Jeanne pentru televiziunea BFM TV.

O zonă problematică

Secția de poliție, situată în centrul localității Champigny-sur-Marne, într-o zonă rezidențială cunoscută pentru traficul de droguri. Ministrul de Interne Gerald Darmanin a legat incidentul de traficul de droguri desfășurat în zonă.

François Cocq, profesor și fost viceprimar în Champigny, a spus că zona este problematică și că există o singură secție de poliție pentru cei 76.000 de locuitori, insuficientă pentru combaterea traficului de droguri din zonă. „Cum apar tensiuni cu poliția, oamenii vin direct la secția pentru a-și regla conturile”, a spus Cocq.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.