Alegerile prezidențiale vor fi monitorizate de 2.193 de observatori

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţă că alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 vor fi monitorizate de 1 884 observatori naţionali şi 309 observatori internaţionali.

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Potrivit CEC, 77 de observatori din partea organizaţiilor neguvernamentale şi a misiunilor diplomatice şi 156 de observatori înaintaţi de către concurenţii electorali au fost acreditaţi pentru secţiile de vot din afara R. Moldova. Pentru secţiile de votare de pe teritoriul R. Moldova, consiliile electorale de circumscripţie au acreditat, la cererea concurenţilor electorali, câte un observator naţional.

CEC atenţionează că observatorii nu fac parte din componenţa organelor electorale inferioare, iar activitatea lor nu este remunerată financiar de către CEC, ci de către subiecţii care au solicitat acreditarea lor.

Legislaţia actuală stabileşte că observatorii au dreptul să asiste la toate operaţiunile electorale, la toate şedinţele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, fără a interveni în procesul electoral sau în alte aspecte electorale şi să informeze preşedintele organului electoral despre neregulile observate.

TVR Moldova

Ambasadorul României, despre decizia CCM: este o formă de respect să cunoști limba statului în care locuiești

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, califică drept corectă și normală decizia Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității legii ce oferea statut special limbii ruse. Potrivit diplomatului, decizia Înaltei Instanțe este o dovadă în plus că limba română trebuie să fie cunoscută de toți cetățenii care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, informează IPN.

Maia Sandu: Săptămâna aceasta nu voi desemna un candidat la funcția de prim-ministru

Președintele Maia Sandu va veni săptămâna viitoare cu soluția privind depășirea impasului politic în care se află Republica Moldova. Șeful statului nu va desemna săptămâna aceasta un candidat la funcția de prim-ministru și așteaptă ca deputații să-și ia un angajament public că un eventual candidat propus la șefia Executivului nu va fi votat în Legislativ,… Citește mai mult ›Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.