Alegerile prezidențiale vor fi monitorizate de 2.193 de observatori

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţă că alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 vor fi monitorizate de 1 884 observatori naţionali şi 309 observatori internaţionali.

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Potrivit CEC, 77 de observatori din partea organizaţiilor neguvernamentale şi a misiunilor diplomatice şi 156 de observatori înaintaţi de către concurenţii electorali au fost acreditaţi pentru secţiile de vot din afara R. Moldova. Pentru secţiile de votare de pe teritoriul R. Moldova, consiliile electorale de circumscripţie au acreditat, la cererea concurenţilor electorali, câte un observator naţional.

CEC atenţionează că observatorii nu fac parte din componenţa organelor electorale inferioare, iar activitatea lor nu este remunerată financiar de către CEC, ci de către subiecţii care au solicitat acreditarea lor.

Legislaţia actuală stabileşte că observatorii au dreptul să asiste la toate operaţiunile electorale, la toate şedinţele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, fără a interveni în procesul electoral sau în alte aspecte electorale şi să informeze preşedintele organului electoral despre neregulile observate.

TVR MoldovaCategorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.