Cum propune Dodon să fie organizate dezbaterile electorale

Candidatul independent la funcția de președinte, Igor Dodon, propune ca o dezbatere electorală să aibă loc la televiziunea publică, iar o altă dezbatere să fie organizată „pe un teren neutru”, de exemplu, la Academia de Studii Economice din Moldova. Serviciul de presă al candidatului precizează că propunerea este lansată în condițiile în care Igor Dodon „a primit zeci de invitații la dezbateri TV și radio pentru turul doi și va fi imposibil să le onoreze pe toate, transmite IPN.

Igor Dodon. Maia Sandu. Colaj: argumentul.info

„Venim cu propuneri care să asigure organizarea unor dezbateri care să acopere o audiența cât mai largă, dar, în același timp, să respecte dreptul tuturor instituțiilor media de a transmite aceste dezbateri. Astfel, propunerea noastră este ca o dezbatere să aibă loc la televiziunea publică, radiodifuzor cu acoperire națională, care ajunge în casele celor mai mulți moldoveni din întreaga țară”, se menționează într-un comunicat de presă expediat presei.

Reclame

Pentru a da posibilitatea și posturilor TV private să participe la o dezbatere, stafful candidatului Igor Dodon a propus organizarea celei de-a doua dezbateri pe un teren neutru, de exemplu ASEM. Astfel, orice instituție media, fie TV, online ori radio va putea difuza în direct dezbaterile.

„Vom preciza că ambii candidați sunt absolvenți ai acestei instituții de studii superioare, deci este un loc de dezbatere care are și o încărcătura simbolică. La aceste dezbateri putem conveni asupra a doi analiști independenți care să le modereze, unul vorbitor al limbii de stat și altul vorbitor de rusă, așa încât să asigurăm un bun echilibru al organizării dezbaterilor și în această privință”, se mai spune în comunicat.

Contactat de IPN, Serviciul de presă al PAS a precizat că o reacție la invitația lansată de Igor Dodon va fi prezentată astăzi, într-o conferință de presă.

Profimedia Images

Italia mărește perioada dintre doze la vaccinurile Pfizer și Moderna de la 21 la 42 de zile

Italia extinde intervalul de timp dintre cele două doze de vaccin în cazul serurilor Moderna și Pfizer de la 21 de zile la 42, într-o încercare de a accelera campania de vaccinare într-o perioadă grea pentru sistemul sanitar. Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, mai spune că dozele refuzate și nefolosite de vaccin AstraZeneca vor… Citește mai mult ›

Dungaciu despre solicitarea Maiei Sandu de a primi vaccinuri din Rusia: un mesaj că RM este în afara spațiului european

Sociologul Dan Dungaciu critică dur întevederea președintelui Maia Sandu cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, în timpul căreia șeful statului a solicitat Rusiei ajutor în combaterea pandemiei. Dungaciu spune că mesajul transmis de Maia Sandu denotă faptul că Republica Moldova este în afara spațiului european, iar acest lucru ar putea spulbera din speranțele… Citește mai mult ›Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.