99,91% procese-verbale: Maia Sandu – 57,71%; Igor Dodon – 42,29%

După procesarea a 99,91% din procesele verbale ale secțiilor de votare din Republica Moldova, Maia Sandu iese învingătoarea alegerilor prezidențiale. Conform datelor preliminare ale CEC, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate acumulează 57,71% din sufragii, iar candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, – 42,29%.

cotidianul.md

În municipiul Chișinău, au fost prelucrate toate procesele verbale. Ca urmare, pe primul loc se clasează candidata PAS cu 59,7% din voturi. Igor Dodon a acumulat 40,3% din sufragii.

Reclame

În cele 42 de secții de votare, deschise pentru alegătorii din regiunea transnistreană, sufragiile s-au împărțit în felul următor: Igor Dodon – 85,80%, iar Maia Sandu – 14,2%. În total, aici, la urne s-au prezentat 31 071 de votanți din regiune.

Au fost procesate și 126 de procese verbale din cele 139 ale secțiilor de votare din afara țării. Candidata PAS câștigă detașat cu 92,8 % sufragii, urmată de Igor Dodon cu 7,2% voturi.

În turul doi al alegerilor prezidențiale, au votat peste 1,650 milioane de alegători sau 53% din numărul celor înscriși pe listele electorale. Votrea continuă peste ocean. Ultimele secții de votare își vor încheia programul la 07.00 dimineața, ora Moldovei.

IPNCategorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.