Lui Dodon i se cere să asigure transferul civilizat al puterii către președintele ales

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, susține că „ceea ce trebuie să facă cetățeanul Igor Dodon, în timpul care a mai rămas, e să asigure un transfer civilizat al puterii către noul președinte”. Potrivit deputatului, „în ultimul minut, Igor Dodon încearcă să-și subordoneze instituții de stat, fapt ce seamănă a uzurpare de putere”, transmite IPN.

Igor Dodon. Foto: tass.ru

Într-un briefing de presă, parlamentarul a declarat că, pe 15 noiembrie, a fost ales un nou președinte, care în scurt timp va intra în exercițiul funcției. Potrivit lui, Igor Dodon trebuie să-și păstreze calmul, să nu destabilizeze situația, dar „cel mai important, să lase instituțiile de stat în pace”.

Igor Grosu a spus că, împreună cu colegii, monitorizează toate inițiativele care parvin de la președintele în exercițiu. Potrivit lui, Igor Dodon încearcă „în ultimul minut” să-și subordoneze niște instituții și să facă niște schimbări. Deputatul i-a recomandat să se oprească, „pentru că oamenii din instituțiile statului, care înțeleg că acestea trebuie să funcționeze și să fie independente, înțeleg că nu mai vor să meargă pe calapodul vechi și vor să-și facă meseria”.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.