Dodon: PSRM este gata să susțină un guvern propus de Maia Sandu

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, susține că Partidul Socialiștilor este gata să susțină un guvern propus de președintele ales, Maia Sandu, în cazul în care este gata să își asume responsabilitatea pentru soarta țării și a cetățenilor și dacă crede că poate gestiona mai bine criza decât actualul guvern, transmite IPN.

Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„În Parlament nu există azi vreo majoritate parlamentară, însă poate fi creată o asemenea majoritate în diferite formule, în funcție de fracțiunile care se vor alia. De aceea, doamna președinte Maia Sandu are acum posibilitatea să-și formeze orice coaliție dorește, fie pentru a guverna țara, fie pentru a provoca alegeri anticipate. Totul acum depinde de capacitățile de negociere ale dumneaei”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii online „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Reclame

Potrivit lui, socialiștii nu se țin cu orice preț de guvernare, mai ales că nu există o majoritate parlamentară. „Însă nici țara nu poate fi lăsată de izbeliște, fiindcă se va instaura un haos politic și economic”, a spus Igor Dodon, care urmează să revină la conducerea PSRM.

Acesta a îndemnat-o pe președinta aleasă să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracțiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine, să creeze un nou guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate și să-și realizeze programul electoral.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.