Țigări de peste jumătate de milion lei, depistate la frontiera de vest

Polițiștii de frontieră au contracarat o schemă ilegală prin care urmau să fie transportate peste frontiera de stat aproape 20 mii de pachete cu țigări. Vizați pe această cauză penală sunt șase conaționali, originari din raionul Ungheni.

libertatea.ro

Acțiunile de documentare și cercetare au fost inițiate în baza unei informații operative de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Vest. Acestea au fost organizate și desfășurate pe sectorul de responsabilitate și anume în perimetrul satului Petrești, raionul Ungheni. Astfel, aflați în misiune de serviciu, ofițerii de investigație au fost alertați de prezența unui mijloc de transport de model „Fiat Scudo”, iar la scurt timp s-a apropiat un alt autoturism de model „Niva”.

Reclame

Șoferul care se afla la volanul mașinii „Fiat Scudo” la vederea polițiștilor de frontieră a reușit să blocheze mijlocul de transport și să fugă de la fața locului. Acesta a fost identificat a doua zi la adresa de domiciul, unde s-a și realizat percheziții pentru fapta săvârșită. În compartimentul marfar al autovehicolului se aflau 17 colete voluminoase cu produse de tutungerie, marca „Ashima”, a căror valoare a fost estimată la peste 500 mii lei. Pe lângă acestea a fost găsită o barcă gonflabilă și o bobină cu funie.

Cât despre conducătorul auto al autoturismului „Niva” și cei patru pasageri au fost reținuți și audiați. Bărbații, originari din raionul Ungheni și cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, au recunoscut despre intenția lor de a transporta marfa peste hotarul Republicii Moldova.

În urma celor înregistrate conform cauzei penale, mijloacele de transport au fost indisponibilizate pe teritoriul Direcției regionale Vest, iar coletele plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte până la finalizarea cercetărilor. Bărbații sunt cercetați în stare de libertate și riscă o amendă.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.