Avocatul Poporului Mihail Cotorobai va fi înmormântat duminică la Chișinău

Corpul neînsuflețit al lui Mihail Cotorobai va fi depus pe data de 9 ianuarie, ora 16.00, la Biserica „Sf. Teodora de la Sihla”, anunță Direcția promovarea drepturilor omului și comunicare a Oficiului Avocatului Poporului, citată de IPN.

Mihail Cotorobai. Foto: ombudsman.md

Serviciul divin și slujba de pomenire vor avea loc duminică, 10 ianuarie, începând cu ora 11.00, iar funeraliile – la ora 12.30, la Cimitirul Central din Chișinău de pe strada Armenească.

Reclame

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, s-a stins din viață la 6 ianuarie, după ce a pierdut lupta cu COVID-19.

Mihail Cotorobai s-a născut la 25 martie 1951, în comuna Puhoi, raionul Ialoveni. A absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Leningrad și Facultatea de Perfecționare a Universității de Stat ,,M.V. Lomonosov” din Moscova, au urmat mai multe stagii și studii de documentare la Universități din SUA, Ungaria, Portugalia, Belgia. Olanda, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, ca judecător obținând gradul superior de calificare. Mai mulți ani a fost profesor de drept la USM și ULIM, la Academia de Administrare Publică, iar între 1996-2002 este judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

A fost Ofițer de legătură al Curții Constituționale cu Comisia de la Veneția și cu Asociația Curților Constituționale Francofone. Ani buni a activat ca avocat, iar din 2015 până în prezent a deținut înalta funcție de avocat al poporului. Mihail Cotorobai a fost decorat cu „Ordinul Republicii”, „Ordinul de Onoare”, titlul onorific „Om Emerit” și Cetățean de Onoare al raionului Ialoveni.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.