Bruxelles: Despre ce au discutat Maia Sandu și Ursula von der Leyen

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflându-se în vizită oficială la Bruxelles, a avut o întrevedere cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene. Maia Sandu a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că a discutat despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-COVID-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție.

Maia Sandu și Ursula von der Leyen. Foto: fb.com/maia.sandu

De asemenea, s-a reiterat despre importanța asistenței financiare pentru Republica Moldova în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic pentru țării noastre de valorile și standardele europene. Ursula von der Leyen a asigurat-o pe Maia Sandu că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate.

Reclame

„Am vorbit despre situația gravă în care se află fermierii noștri și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză. Am subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova mi-au oferit un mandat puternic anticorupție și că alegerea mea în calitate de Președinte este un prim pas spre consolidarea unei democrații cu adevărat europene a Republicii Moldova. După alegerile parlamentare anticipate și crearea unui guvern funcțional va fi posibilă implementarea reformelor pe care ni le-am planificat”, scrie Maia Sandu.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.