Ciocoi: Moldova rămâne ancorată în procesul de modernizare europeană

Prioritatea absolută a politicii externe a Republicii Moldova este conturată clar și pragmatic: ea rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană, care este obiectivul principal al agendei interne și externe a țării. O declarație în acest sens a făcut Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar, ministru interimar al afacerilor externe și integrării europene, într-un mesaj, adresat cu prilejul Zilei diplomatului, marcată anual la 17 ianuarie, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi. Foto: sputnik.md

Aureliu Ciocoi a exprimat gratitudine pentru activitatea prodigioasă a diplomației moldovene, a colegilor atât din cadrul aparatului central al MAEIE, cât și din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale țării din străinătate.

Reclame

„Munca migăloasă, temerară și profesionistă, pe care o realizați pentru consolidarea profilului Republicii Moldova pe plan extern, este înalt apreciată atât de comunitățile de moldoveni peste hotare, cât și de cetățenii din țara noastră”, a menționat prim-ministrul interimar.

„Diplomația Moldovei a demonstrat, în pofida provocărilor pandemiei, un grad înalt de mobilizare și responsabilitate profesională, oferind asistență promptă zecilor de mii de conaționali, care au fost afectați în întreaga lume, precum și promovarea intereselor noastre naționale, în special pe fundalul direcționării asistenței și facilitării schimbului de informații cu partenerii noștri internaționali, atât de vitale, în combaterea consecințelor COVID-19 și fortificarea sistemului național de sănătate”, a subliniat Aureliu Ciocoi.

Ziua profesională a diplomatului este marcată în Republica Moldova în fiecare an, la 17 ianuarie, începând cu 2015.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.