COVID-19: La Chișinău a crescut numărul de cazuri grave și foarte grave

Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată în municipiul Chişinău. Numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipalității că în capitală rămâne instaurată starea de alertă epidemiologică sporită, dat fiind faptul că incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată, iar numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut.

Reclame

Potrivit oficialului, în instituțiile municipale de sănătate se află 680 de pacienți internați cu diagnosticul de COVID-19, la dispoziția autorităților municipale de sănătate fiind disponibile 392 de locuri de tratament.

În același timp, Tatiana Bucearschi a menționat că va fi lansat un plan de pregătire și instruire a personalului medical pentru procesul de vaccinare. Aceasta a precizat că autoritățile locale nu sunt responsabile pentru procurarea vaccinului anti-covid și că vor fi la dispoziția autorităților centrale pentru a pune în aplicare planul de imunizare împotriva COVID-19.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.