Ministerul Sănătății neagă informațiile privind nivelul de pregătire pentru recepționarea vaccinului contra Covid-19

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi-a exprimat dezacordul faţă de „declaraţiile publice care oferă informaţii denaturate cu privire la nivelul de pregătire a ţării pentru recepţionarea vaccinului împotriva COVID-19, precum şi acţiunile Ministerului de a asigura Republica Moldova cu vaccin.” Potrivit INFOTAG, Ministerul Sănătăţii a anunţat acest lucru pe site-ul instituţie şi în reţelele sociale.

Potrivit comunicatului, în vara anului 2020, Ministerul Sănătăţii a expediat o scrisoare de intenţie Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a participa la programul COVAX, iar la 30 iulie, Moldova a primit dreptul de a accesa vaccinurile împotriva COVID-19. În decembrie, cu asistenţa OMS şi UNICEF, Ministerul Sănătăţii a pregătit toate documentele necesare pentru recepţionarea lor.

Reclame

De asemenea, Ministerul a respins afirmaţiile că nu are condiţii de păstrare a vaccinului la -70 В° C. Potrivit acestuia, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică are deja capacitatea de a stoca 140 de mii de doze de vaccin la această temperatură, iar până la sfârşitul lunii ianuarie capacitatea va fi mărită cu încă 400 de mii de doze.

După cum a informat anterior INFOTAG, consilierul prezidenţial Ala Nemerenco le-a criticat ieri pe autorităţi, considerând că „sunt în totalitate nepregătiţi să înceapă procesul de vaccinare împotriva COVID-19”.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.