Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, pus sub învinuire pentru fabricarea unui dosar la comandă

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut în data de 19 ianuarie, a fost pus sub învinuire pentru intentarea unui dosar la comandă. Acesta este vizat pe patru capete de acuzare, iar procurorii au depus demers pentru aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, transmite IPN.

Viorel Morari. Foto: realitatea.md

Procuratura Generală precizează că șeful suspendat al PA este acuzat de exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „Vento”. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că, în anul 2018, au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Reclame

Procurorii mai anunță despre reținerea unui alt figurant în dosar, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI, iar în prezent este angajat al Poliției de Frontieră. Imediat ce a primit citație la Procuratură, acesta s-a internat în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliției de Frontieră. Potrivit medicului care îl supraveghează, starea acestuia de sănătate permite participarea la acțiuni procesuale, astăzi urmând a fi audiat și recunoscut în calitate de învinuit.

Printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI și care încă acum o săptămână a fost pus sub învinuire pentru aceleași patru capete de acuzare.

Cât despre al patrulea figurant în dosar, un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, acesta a anunțat despre îmbolnăvirea sa cu COVID-19 exact în ziua pentru care fusese citat pentru audieri.

Viorel Morari a fost reținut în ianuarie 2020, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată peste o lună. Tot atunci, Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu.

Viorel Morari pledează nevinovat. Până la reținere, acesta se afla sub control judiciar.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.