Țara din UE cea mai atacată de campaniile de manipulare rusești

Germania este ținta eforturilor de dezinformare ruseşti mult mai mult decât orice altă ţară din Uniunea Europeană, potrivit unui raport al UE, informează dpa, potrivit Agerpres.

Getty Images

„Niciun alt stat membru al UE nu este atacat mai violent decât Germania”, indică un raport publicat marţi de serviciul diplomatic al UE la Bruxelles.

Reclame

Acestea menţionează „campanii sistematice” atât la nivel politic, cât şi prin intermediul mass-media apropiate de Kremlin.

În acelaşi timp, politicienii germani sunt acuzaţi că evită dialogul cu Rusia.

De la sfârşitul anului 2015, peste 700 de cazuri referitoare la Germania au fost colectate în baza de date „UE vs. Disinfo” a Uniunii.

Franţa a fost vizată de peste 300 de ori, Italia de aproximativ 170 de ori şi Spania de peste 40 de ori.

Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) analizează rapoartele şi declaraţiile media, disponibile public pe site-ul „UE vs. Disinfo”.

„Kremlinul creează o imagine intelectuală a Germaniei în care există câteva voci sensibile într-un refren de „rusofobie” iraţională”, se arată în raport, care menționează mai multe campanii ale presei ruse drept dovezi.

Una dintre acestea este povestea unei familii ruseşti din Berlin, ai cărei trei copii au fost luaţi în custodie de către autorităţi deoarece starea lor de bine era pusă în pericol. Mass-media ruse rulează această poveste de la începutul lunii trecute.

Aceeaşi sursă informează că mass-media şi politicienii ruşi au folosit povestea pentru a acuza autorităţile germane de suprimarea sistematică a ruşilor din Germania.

Un site web rusesc a descris incidentul ca „un răspuns la (opozantul rus al Kremlinului Alexei) Navalnîi”.Categorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.