Lipsă de cvorum în Parlament. PSRM și Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe

În Parlament s-a constatat lipsă de cvorum după ce deputații din Partidul Socialiștilor și cei din platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și Partidul politic Șor, au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Aceștia au declarat că nu vor să participe la examinarea chestiunii cu privire la aprobarea Programului de activitatea a Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri propus de Igor Grosu.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarată că fracțiunea sa consideră că acele consultări organizate de președintele țării au fost mimate și nu au urmărit intenții sincere pentru a identifica susținere pentru acest Guvern. „Nu dorim să participăm la acest joc și părăsim sala de ședințe”, a declarat deputatul socialist. Potrivit lui, PSRM va reveni în sală după examinarea acestei chestiuni.

Reclame

Secretara fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber, a spus că Pentru Moldova „nu vrea să participe la acest circ și show de prost gust”.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că este regretabil ceea ce se întâmplă și astăzi nu este posibilitatea de a discuta un program guvernamental veritabil. Potrivit lui, toate acestea sunt niște jocuri politice, acest fapt fiind cinic în raport cu oamenii.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a constat lipsa de cvorum, în sală fiind prezenți doar 43 de deputați. Întrucât PSRM a anunțat că va reveni în sală pentru a continua examinarea ordinii de zi, s-a anunțat o pauză până la ora 11.30.

În ședința Parlamentului de astăzi, deputații urmau să dezbată proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea a Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri, propus de Igor Grosu.

Învestirea Guvernului Grosu este a doua tentativă, care, dacă eșuează, Parlamentul este dizolvat și se stabilesc alegeri parlamentare anticipate.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.